Vem är jag?


Jag som driver EquiLiving heter Emma Hulander är 26år och bor i södra småland på en liten gård tillsammans med min sambo Mattias och våran hund Lova. På gården finns även fyra hästar och en katt.


Jag är uppvuxen i Kungsbacka där hästintresset startade tidigt med "3 varv för en tia" på närmsta hästgård. Efter flera år på ridskola så fick jag min första egna häst när jag var 12 år gammal.

Gymnasietiden spenderades på Plönninge utanför Halmstad där det var hästar för hela slanten. Här tog jag tappskokompetens och hästskötarexamen. Året efter gymnasiet så studerade jag till Unghästutbildare vid Flyinge riksanläggning. Där lärde jag mig att rida in och vidareutbilda unghästar. Jag fördjupade även min kunskap om hästens anatomi och att beräkna foderstater som jag fått grunden av i gymnasiet.  


Efter många år av jobb på industri så kände jag att det var dags att satsa på en utbildning som låter mig jobba med det jag älskar, hästarna. Jag valde att studera hos EquiCare som har närmare 30 års erfarenhet av utbildning inom området hästfriskvård. Så nu är jag diplomerad och certifierad hästmassör och laserterapeut med hela södra sverige som min arbetsplats.